Seminar de mentorat pentru doctorande și doctoranzi




8 iulie 2024, 16:00 - 17:30

Centrul pentru politicile egalității de șanse

Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București

Str. Spiru Haret, nr. 8, Sala Elena Văcărescu




Seminarul de mentorat este organizat în cadrul proiectului de mobilitate în cadrul căruia Ioana Vrăbiescu este cercetătoare invitată a CPES. Seminarul se adresează doctoranzilor Facultății de științe politice, dar nu numai, și oferă un training specializat pentru însușirea veleităților pentru scrierea articolelor care să țintească publicarea în limba engleză în reviste de înalt impact în domeniul științelor sociale.

Dr. Ioana Vrăbiescu este conferențiară la Vrije Universiteit Amsterdam. Prin proiectele ei de cercetare interdisciplinare, Ioana analizează rolul emoțiilor etice în dispozitivul de control al migrației (Affective Borders) și explorează intersecția dintre schimbările climatice și mobilitatea forțată a oamenilor și nu numai (Engaged Scholarship against Climate Change). Experiza Ioanei cuprinde cercetări calitative în organizarea statală (servicii sociale, poliție, imigrări) a supravegherii, detenției și deportărilor cetățenilor europeni pe teritoriul UE. Ioana are cercetări calitative făcute în Franța, Marea Britanie, Spania și Romania, unde consecvent, a folosit analiza intersecțională.

Seminarul de mentorat este organizat în cadrul Proiectului de cercetare 2024 - MCT - 0063 UEFISCDI mobilități tineri cercetători din diaspora.