-Proiecte-

Cercetător invitat : Ov. Cristian Norocel   (9-25 noiembrie 2023)

Proiect de cercetare UEFISCDI mobilități tineri cercetători din diaspora

Proiectul de mobilitate în cadrul CPES al lui Ov. Cristian Norocel a obținut finanțarea UEFISCDI. Principalul obiectiv al mobilității este consolidarea în cadrul CPES a fundamentelor teoretice şi metodologice și dezvoltarea unor perspective comparative pe două tematici principale: (meta)politicile digitale ale formațiunilor de extremă dreaptă și politicile anti-gender în Europa de Est. 

Astfel, în luna noiembrie 2023 vom organiza o serie de activități, dintre care anunțăm două conferințe: ”Digital Far-Right Metapolitics from an Intersectional Perspective” și  „Disentanglig Anti-Gender Politics in Eastern Europe: Transnational Trends and Vernacular Declinations”. 

Ov. Cristian Norocel este lector senior (Senior lecturer) la Departmententul de Studii de Gen, Universitatea din Lund, Suedia. Temele lui principale de cercetare sunt: perspective de gen/intersecționale asupra comunicării politice a dreptei populiste; discursuile politice care normalizează opiniile de extremă dreaptă; construcția și menținerea diverselor ierarhii de putere în interiorul acestor discursuri. În toate cercetările sale, Ov. Cristian privilegiază dimensiunea comparativă (atât asupra țărilor nordice, cu un focus pe Suedia și Finlanda, cât și asupra Europei Centrale și de Est, cu focus pe România și Ungaria)

Responsabilă de proiect din partea CPES: Ionela Băluță.

Toate detalile despre evenimentele și activitățile din cadrul acestui proiect vor fi anunțate aici.